Menu
Nl

Steingraeber & Söhne

De indrukwekkende piano's en vleugels Steingraeber & Söhne zijn sinds 1852 helemaal handgemaakt volgens de traditie van de ambachtelijke kunstfabricage in Bayreuth. Udo Schmidt-Steingraeber is een piano- en vleugelbouwer die zich in de voorhoede van de vooruitgang bevindt; hij ontwikkelt zijn instrumenten met zijn eigen informaticaprogramma's, in samenwerking met universiteiten en ervaren technici.

MeerMinder

Veel innovaties zijn voorgesteld: Phoenixoverbrengingssysteem van de snarentrilling naar de kam, mechaniek SFM met dubbeluitlaat voor pino's, klankbodem uit koolstoffiber...
Alleen de beste houtsoorten en materialen (vilt, natuurlijke lijmen...) worden voor de vervaardiging van de piano's gebruikt en elk detail is met de hand verzorgd.

Zo ontstaat een buitengewoon instrument dat de toonkleurmodulatie mogelijk maakt en dat oneindige klanken biedt zodat de pianist de kans krijgt om spitsvondige nuances uit te drukken.

Drie piano's (122, 130, 138) en vijf vleugels (A-170, B-192, C-212, D-232, E-272) zijn beschikbaar.

Michaël Grailet is de exclusieve tussenhandelaar en officieel erkende technicus van het merk Steingraeber & Söhne in Wallonië (Zie Diensten); in zijn toonzaal kunt U voortdurend een ruime keuze van modellen proberen. Met veel plezier zal hij met U over die piano's en over de firma kunnen praten.

Piano

Vleugels