Menu
Nl

Sauter

De pianofabriek Sauter bestaat sinds 1819. De firma Sauter produceert haar uitstekende piano's en vleugels in Spaichingen, een stadje in het Zwarte Woud. Haar filosofie is heel duidelijk: de piano's en vleugels zijn 100% in Duitsland gefabriceerd en de firma gebruikt materialen van de beste kwaliteit (Renner mechanieken, Abel hamers, Röslau snaren, Kluge klavieren...), zorgt voor een fijne aanslag, een rijke toonkleur en een groot uitdrukkingspotentieel.

MeerMinder

Sauter heeft altijd piano- en vleugeltechnologie willen ontwikkelen: ze waren de eersten met een ijzeren vormvast klavierraam, een pianomechaniek met dubbele herhaling R2, een microtoonpiano, duplex scale uit titanium, speciale meubels voor scholen...

De ‘bolvormige kromming’ van de klankbodem van elke Sauter piano of vleugel is karakteristiek voor dit merk. Met een uniek fabricageprocédé bewaart de klankbodem jarenlang haar bolvormige kromming, zodat de piano of vleugel haar levendige en stralende toonkleur behoudt.

De piano's en vleugels bieden een verzorgde esthetische en akoestische afwerking aan.

Sauter stelt een heel ruime gamma van piano's (112, 116, 122, 130, 122 en 130 Meisterklasse) en vleugels (Alpha 160, Delta 185, Omega 220, Concert 275) die in veel afwerkingen en meubels beshikbaar zijn.
De serie « Sauter – design by Peter Maly » is de perfecte combinatie tussen een uitstekend instrument en een modern meubel door een hedendaags designer ontworpen.

Michaël Grailet is de exclusieve tussenhandelaar en officieel erkende technicus van het merk Sauter in Wallonië (Klik op diensten); in zijn toonzaal kunt U veel modellen proberen. Op een gedetailleerde manier zal hij U de karakteristieken van de vele modellen kunnen uitleggen!

Piano

Design piano

Vleugels

Design vleugels