Menu
Nl

Feurich

De geschiedenis van de firma Feurich begon in 1851 en sindsdien zijn ze met hun piano's en vleugels van topklasse wereldberoemd. Alles begon in Leipzig (Duitsland). In de eerste helft van de 20ste eeuw was de firma wereldberoemd : de Feurich concertpiano’s werden gebruikt in de meest prestigieue concertzalen. Na de Tweede Wereld Oorlog moest de fabriek in West-Duitsland verhuizen. Sinds de jaren 60 is Feurich opnieuw success met zijn high end klasse piano’s in Langlau dan in Gunzenhausen.

MeerMinder

In 2011 werd Feurich gedeeltelijk door de Weense firma Wendl & Lung gekocht. Deze firma produceert piano’s in China sinds 2003. De productie in Gunzenhausen werd in 2013 gestopt (nieuwe projecten voor een Europeaanse productie worden nu overgewogen). De Feurich piano’s worden nu in China geprouceerd, in de Hailun fabriek in Ningbo. Deze zeer moderne fabriek gebruikt uitstekende materialen, onder andere van bekende Europese merken. De piano’s uit Ningbo worden gemaakt volgens plannen van Feurich. Deze plannen (kader, snaren, klankbord), mechaniek/klavier en meubel worden door Feurich ingenieurs en producenten (Stephen Paulello, Friedrich Steinbauer, Jorg Hauser, …) in Europa gemaakt. Alle modellen hebben een nieuwe mechaniek/klavier gekregen, efficiënter en preciezer. Weense Feurich technici zijn altijd aanwezig in de fabriek in Ningbo voor een strenge quality control.
Dankzij die productie in China en de know-how van zijn grote en dynamische ploeg technici en ingenieurs kan Feurich een gamma piano's en vleugels van goede kwaliteit voor heel redelijke prijzen aanbieden. Die piano's en vleugels zijn solide en hebben een ronde en rijke klank, wat tamelijk raar is in die prijsklasse. Een piano voor de beginner, de eisende liefhebber of de student die een goed instrument wenst met een goede prijskwaliteitverhouding.

Michaël Grailet, die de officieel erkende technicus voor het merk is (klik op diensten), stelt U voortdurend een ruime keuze van Feurich piano's en vleugels voor (made in China en handmade in Germany) en staat altijd voor U klaar om U bij het kiezen van een piano of vleugel te helpen!

Piano

Vleugels