Menu
Nl

Estonia

Sinds 1893 worden de vleugels Estonia in Tallinn, de hoofdstad van Estland, handgemaakt met de beste Duitse materialen. Onder het Communistische Regime van de vormalige Sovjetunie heeft die firma veel instrumenten geproduceerd maar die waren alleen voor de binnenlandse handel: de fabricage was al goed maar in dat tijdperk was het onmogelijk de beste materialen te kopen om een uitstekende vleugel te fabriceren. Sinds de onafhankelijkheid van Estland in 1991 en de privatisering van de firma voert Estonia de beste houtsoorten en de beste Duitse elementen voor haar vleugels: Renner hamers en mechanieken, Röslau snaren, Kluge klavieren...

MeerMinder

De Estoniafabriek wordt voortaan door een familie van musici geleid: Venno Laul (koordirigent) en zijn zoon Indrek Laul (concertpianist, door de Juilliard School van New York gediplomeerd).
Hun enige doel was de best mogelijke kwaliteit te bereiken en hun eigen welluidende identiteit te ontwikkelen met een diepe, romantische en rijke klank. Hun vroegere modellen zijn toen helemaal veranderd en dankzij de vele wijzigingen zijn het vleugels van topklasse en worden in de hele wereld verkocht.

Estonia stelt vier vleugels (168, 190, 225, 274) en een concertvleugel voor, die een heel goede kwaliteitsprijsverhouding hebben.
Michaël Grailet is de exclusieve tussenhandelaar en officieel erkende technicus van het merk Estonia in Wallonië (klik op diensten); hij stelt U voor deze instrumenten met zo'n authentieke persoonlijkheid te komen proberen! Die moet U absoluut ontdekken!