Menu
Nl

Wedstrijd

Wedstrijd

 • Wedstrijd 1

  Michaël Grailet organiseert elk jaar een wedstrijd voor de studenten van minder dan 18 jaar uit de muziekscholen van de Provincie Luik.

  Het idee van Michaël Grailet is het mogelijk maken voor jonge pianisten van de omgeving concerten te geven in professionele omstandigheden, andere pianisten te leren kennen en constructieve mening over hun concert met een ontspannen sfeer. De winnaars, maar ook hun muziekscholen, zullen geschenken krijgen : regelen van de piano, een dag in een opname studio en een piano.

  In 2013 bestond de jury uit Fabian Jardon (pianist en leraar aan de IMEP),  Brigitte Foccroulle (pianiste en lerares aan het Koninklijk Conservatorium Luik),  Patrick Baton (dirigent en leraar aan het Koninklijk Conservatorium Luik), Danielle en Guy Daron (concertorganisatoren) en Jean-Philippe Collard-Neven (pianist en componist).

  De eerste winnaars winnen prijzen voor hun schoolmuzieken, een piano van 6000 EUR inbegrepen, en kunnen een concert geven gesponsoriseeed door Fabian Jardon in de Kapel de Monty in Charneux, een zeer mooie plaats waar veel artiesten concerten geven.

  Reglement van de pianowedstrijd van 2015

  • De pianowedstrijd van Visé richt zich uitsluitend tot studenten die ingeschreven zijn aaan pianolessen van het deeltijds middelbaar onderwijs (Muziekscholen erkend en gesubsidiierd door de Wallonië-Brussel Federatie en de Muziekscholen gesubsidieerd door de Gemeenten) van de Provincie Luik, van alle nationaliteiten, en tussen de leeftijdberkekingen hieronder.
  • Deze wedtsrijd is dus niet toegankelijk voor :
   *studenten ingeschreven (of die ingeschreven waren) bij de Muziekkapel Koningin Elisabeth.
   *studenten die alleen privé-lessen volgen
   *studenten ingeschreven (of die ingeschreven waren) in Conservatoria
  • De wedstrijd zal op zondag 1 februari plaatsvinden (volgens het aantal deelnemers zou een beslissingswedstrijd op zaterdag 30 januari kunnen georganiseerd worden) in de Onze Lieve Vrouw van het Karmelgebergte in Devant-le-Pont (Visé).
  • De kandidaten zullen in drie categorieën verdeeld worden :
   eerste categorie : studenten geboren na 2 februari 2002
   tweede categorie : studenten geboren na 2 februari 1999
   derde categorie : studenten geboren na 2 februari 1996
  • De eerste prijs van de derde categorie is een Feurich 122 piano, gewonnen door de muziekschool waarbij de studenten in het schooljaar 2014-2015 ingeschreven wordt. De winnaar kan een concert geven waarbaan de andere winnaars (die van de twee andere categorieën) ook zullen deelenemen. De eerste prijs van de tweede categorie is een dag in een opnamestudio, waarbij de studenten in het schooljaar 2014-2015 ingeschreven wordt. De winnaar kan een concert geven waarbaan de andere winnaars (die van de twee andere categorieën) ook zullen deelenemen. De eerste prijs van de eerste categorie is een compleet revisie van een vleugelpiano (herstelling, regeling, stemmen), gewonnen door de muziekschool waarbij de studenten in het schooljaar 2014-2015 ingeschreven wordt. . De winnaar kan een concert geven waarbaan de andere winnaars (die van de twee andere categorieën) ook zullen deelenemen.
  • De kandidaten mogen hun programma kiezen, maar deze moet behoren tot de klassieke muziek in een brede betekenis. Het zal max. 10min duren voor de eerste categorie, max. 15 min voor de tweede en tenslotte 20 min max. voor de derde categorie.
  • De kandidaat interpreteerdt zijn/haar programma alleen en uit het hoofd.
  • De kandiaat die de winnaar is van een bepaalde categorie zal nooit meer in dezelfde categorie kunnen deelnemen.
  • De jury mag elk programma onderbreken als die het nodig vond voor om het welke reden.
  • In de jury zijn er bekende en erkende pianisten en pedagogen.
  • De beslissingen van de jury zijn definitief.
  • De inschrijving kost 40 euros voor elke categorie en is niet terugbetaald behalve als de wedstrijd geannuleerd wordt.
  • De kandidaten worden officieel ingeschreven bij de pianowedstrijd zodat de inschrijvingskost gekregen en bevestigd wordt.
  • Het eindedatum voor de inschrijving is 15 januari 2015.
  • De organisatie van de wedstrijd mag de wedstrijd annuleren (met terugbetaling van de inschrijvingskost) als het aantal kandidaten niet genoeg is.